;

Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası 2gr*5

Diğer Doğadan Bizim Ürünleri #YASK1721

Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası 2gr*5

Her zaman tadacağım lezzet LİSTEME EKLE
SÜPER HIZLI GÖNDERİ 14:30 'a kadar sipariş verirseniz, gün içerisinde kapınızda. Gönderilen Semtler
11,90 TL
11,90 TL
BU LEZZETİ HERKES TATMALI
Doğadan Bizim Probiyotik Turşu Mayası 2gr*5 Sebze ,Meyve,Bakliyat ,Tahıl,Et ve Balık ürünlerinin fermente edilmesi için kullanılmalıdır.

2. Fermentasyon sürecinde sıcaklık ,oda sıcaklığı olan 25-30 dereceler arasında olmalıdır.

Fermentasyon süreci tuzun olmadığı ürünlerde daha kısa sürede 1-2 gün içinde olacaktır.
Tuzun olduğu ürünlerde fermentasyon süresi besinlere göre 2 haftadan 4 haftaya kadar uzayabilir.Bu süre içinde tuz bir
antimikrobiyal olarak koruyucu görev yapacaktır.
Patojenler tuz ile yok olurlar iken probiotik bakteriler tuza dayanıklı olduklarından etkinliklerini sürdüreceklerdir.

3.Fermentasyon süreci bittikten sonra ,fermentasyonun durdurulması için 4 ile 10 derecelik daha düşük sıcaklıkların olduğu yere konulmalıdır
Ya güneş ışığı almayan serin bir yerde ya da buzdolabına konularak saklanmalıdır.

4.Kullanılacak besinlerin ve malzemelerin temizliği ile hijyeni çok önemlidir.Ortam küf ve mantar oluşma risklerinden arındırılmalıdır.

5.Her ürünün fermentasyon ve saklama süresi özelliklerine ve içeriğine katılanlara göre kısa veya uzun olabilir.
İçeriğine tuz katılanlar daha uzun süre kalabilecek ürünlerdir.

6.Fermente yapılacak olan ürünlerin kapağı hijyen açısından kapalı olmalıdır. Gaz çıkışı olabilecek ürünlerde kapak gevşke bir şekilde bırakılabilir.

7.Turşu ve benzeri yapılacak ürünlerde kaya tuzu ,içme suyu ,sebzeler ve probiotik maya kullanılmalıdır.
Sirke konulmamalıdır. Sirke bakteriyel gelişimi baskılar ve önler.
Mantar maya oluşumuna kaynaklık eden nohut ve benzeri besinler konulmamalıdır.
Yüksek sıcaklıklarda pişirilen fermente ürünlerde nohut kullanılabilir.
Fermentasyon sürecinde yapıda olumsuz şekilde olanlar ,olumlu etken olan bakteri ve mayalar ile birlikte hepsi yüksek sıcaklıklarda yok olacaktır.
Ekşi mayalı ekmek örneğinde olduğu gibi ..

8.Probiyotik Turşu (Ferment) maya ılık bir çay bardağı suyun içinde eritildikten sonra katılmalıdır.
1 paket mayanın tamamı ile 1 Lt. den 5 Lt ye kadar ürün yapılabilir Paket açıldıktan sonra tamamı tüketilmelidir.

Yorum Yapın
  • Puanınız*
Üye Girişi Üye Ol
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır
SEPETE GİT